3 varianten bomenkap Hout

3 varianten bomenkap Hout

Ontwerpopgave Dreefzicht en opinienota:

Wethouder Snoek heeft drie varianten laten maken voor de entree van de Haarlemmerhout bij Dreefzicht. Die werden jl. woensdag 30 oktober gepresenteerd.

  • Variant 1 van het huidig Voorlopig Ontwerp(VO) voorziet in verplaatsen van het parkeerterrein aan de noordzijde van Dreefzicht naar 1000m2 bos aan de zuidzijde. De noordzijde zou een groene inrichting krijgen. Een half jaar geleden werd dit voorstel gedaan en toen stak een storm van protest op. Een petitie tegen de eventuele bomenkap leverde zo’n 26.000 handtekeningen op. De waarde van deze petitie is dat de betrokkenheid van de stad bij het groen veel duidelijker is geworden.
  • Variant 2 betekent dat Dreefzicht het parkeerterrein aan de noordzijde houdt, maar daar een groenere aankleding krijgt op grond van de gemeente. Dus geen grondruil. De Kon. Wilhelminalaan wordt versmald en daar worden enkele parkeerplaatsen opgeheven. Het parkeerterrein aan de zuidzijde wordt niet uitgebreid en daarvoor hoeft dus geen bos te worden gekapt. Het verfraaien van de entree van de Haarlemmerhout is hier het uitgangspunt.
  • Bij variant 3 blijft alles zoals het nu is.

Cie. Beheer kiest donderdag 14 november.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.